Zázrak stvoření: 2. Formování světa

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 1/2013

Texty na tento týden
Gn 1,1–13; Iz 45,18; 55,11; Ž 139,11.12; Zj 22,5; 2Pt 3,3–5

Základní verš
„Toto praví Hospodin, stvořitel nebe, onen Bůh, jenž vytvořil zemi, jenž ji učinil, ten, jenž ji upevnil na pilířích; nestvořil ji, aby byla pustá, vytvořil ji k obývání: ‚Já jsem Hospodin a jiného už není.‘“ (Iz 45,18)

Mnoho vědců udivuje, jak je svět uzpůsobený pro to, aby na něm mohly existovat živé organizmy – včetně člověka. To je však zcela v souladu s biblickým záznamem, kde od prvních řádků můžeme sledovat, že náš svět má smysl a plán. Na začátku byla nezformovaná a prázdná planeta. Bůh první tři dny svět utvářel, aby na něm mohly pobývat živé organizmy. Další tři dny pak jimi svět naplňoval. V lekci na tento týden se budeme zabývat prvními třemi dny stvořitelského týdne.
Někteří vědci oponují myšlence, že by Bůh „vnutil“ přírodě nějaký smysl. Argumentují tím, že Bůh pouze dovolil, aby se hmotný svět rozvíjel přirozenými procesy, které jsou mu vlastní. Tento názor zastávají obhájci tzv. teistické evoluce. Toto přesvědčení však není v souladu s Písmem. Vesmír nemá svou vlastní vůli. Stvoření nemůže být nezávislé na Bohu. Svět je místo, kde Bůh chce prokazovat svou lásku k bytostem, jež stvořil.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Page generated in 1.1987 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál