Prof. Dr. Walter Veith - Kde jsme ztratili křídla


Kde jsme ztratili křídla - cyklus přednášek Prof. Dr. Waltera Veitha, který je mezinárodně uznávaný vědec.
Úvodní přednáškový večer je věnován otázce, o které se vedou nemalé spory: „Jak starý je vesmír a naše planeta, kdy, jak a proč jsme začali existovat?“. Je představena teorie tzv. Velkého Třesku a následně diskutována její slučitelnost s novými objevy fyziky a astronomie. V druhé části přednášky vás čeká multimediální prezentace, ve které bude představen katastrofický model tzv. geologického sloupce, který se využívá mimo jiné i k datování fosilních nálezů. Jsou podrobně diskutovány také důkazy o procesech rychlého usazování geologických vrstev, důkazy o tvorbě kaňonů a jejich význam pro určování stáří Země.

Prof. Dr. Walter Veith pravidelně přednáší v mnoha zemích Afriky, Evropy, Ameriky a Austrálie. Je také autorem několika knih, např. velmi kvalitní knihy Genesis konflikt (v ČR a SR vydalo občanské sdružení Maranatha).
V letech 1979–1986 přednášel prof. Dr. Walter J. Veith zoologii na univerzitě ve městě Stellenbosch. V té době obohatil evoluční teorii několika ­významnými objevy. V roce 1988 byl pozván jako host na univerzitu Loma Linda v USA. Zde spolu s dalšími předními světovými geology přispěl k řešení důležitých otázek týkajících se evoluce a stvoření. V současné době je profesorem zoologie na univerzitě Západního Kapska (JAR) a zároveň vykonává funkci poradce vlády Jihoafrické republiky pro výzkum výživy, zdraví a kvality potravin. Profesor Veith byl jedním ze zakladatelů Institute for Creation Research (Institut pro výzkum stvoření).

Prof. Dr. Veith již několikrát navštívil Českou republiku, naposledy před rokem. V průběhu své návštěvy v roce 2007 přišel mj. zmapovat situaci za účelem natočení filmového dokumentu o Janu Husovi a dalších českých reformátorech, který připravuje misijní organizace Amazing Discoveries (Překvapivé objevy).

Celý cyklus zahrnuje následující témata:
1. Země v prostoru a čase
2. Celosvětová potopa
3. Spor o fosílie
4. Království savců
5. Tajemství genů
6. Původ degenerace
7. Historie ukrytá v kamenech
8. Morální důsledky evoluce a stvoření
9. 6 plus 1 den
Speciální téma: Setkání s Prof. Dr. Waltrem Veithem

Celý cyklus přednášek je možné objednat také na DVD v e-shopu občanského sdružení Maranatha.

Sociální sítě BibleTV

Podpořte BibleTV

Pomozte nám financovat realizaci a další rozvoj internetové televize BibleTV

Číslo účtu: 1725482339 / 0800

Přihlášení

Page generated in 1.4349 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál