Září - měsíc Bible v Praze


Září je ve znamení Bible v Praze. Unikátní projekt Září - měsíc Bible v Praze byl zahájen 3. září 2014 v protorách Společenského centra Bethany, areál BB Centra, Praha 4. Celý měsíc je realizován v rámci projektu Směřovat výš!. V průběhu měsíce září je možné shlédnout cca 500 exponátů v desítkách jazyků. Nejstarší Bible jsou od roku 1549 a 1556-7. K vidění jsou také Bible v mnoha zajímavých formátech a provedeních. Unikátní výstava BIBLE VČERA, DNES a ZÍTRA je doplněna vybranými rytinami dalšího zajímavého projektu - Bible očima Rembrandta.

Ze zajímavých exponátů je možné jmenovat žaltář z roku 1540, Bibli do nepohody, ruční přepis evangelia podle Marka, přepisovaného politickým vězněm na cigaretový papírek nebo například jednu z nejmenších Biblí na světě - Bible pod mikroskop. Velkou vzácností je originál prvního vydání Bible kralické, tzv. Šestidílka z let 1579-1594 nebo kompletní Bible ve staroslověnštině, tedy jazyku Cyrila a Metoděje.

Přijďte si prohlédnout nejrozsáhlejší sbírku Biblí a křesťanské literatury v České republice a na Slovensku. Otevřena je denně v době od 10-18 hodin. Výstavu si budete moci prohlédnout do 15. října 2014. Pro školy a větší skupiny jsou připraveny přednášky, pro jednotlivce samostatný výklad k vybraným exponátům.

Místo konání:
Společenské centrum Bethany
Areál BB Centra
Za Brumlovkou 1519/4
Praha 4
www.spolecenskecentrum.cz

 

 

 

 

 

Sociální sítě BibleTV

Podpořte BibleTV

Pomozte nám financovat realizaci a další rozvoj internetové televize BibleTV

Číslo účtu: 1725482339 / 0800

Přihlášení

Page generated in 1.1628 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál