AutoSAP chystá V4 Automotive Summit


AutoSAP chystá V4 Automotive Summit

Sdružení automobilového průmyslu svolává na polovinu dubna do Prahy mezinárodní konferenci visegrádských zemí. Tématy budu nové regulace emisí CO2 a nástup čisté mobility. Na konferenci zve AutoSAP zástupce národních automobilových asociací a mezinárodní automobilové asociace ACEA, zástupce vlád a parlamentů zemí V4, firem a zapojených sektorů, dále europoslance, diplomaty a odborníky na jednotlivé oblasti. Jednání, které má dále vyjasnit a zdůraznit stanoviska k dopadům nových emisních limitů CO2 na průmysl zemí V4, inicioval prezident AutoSAP Bohdan Wojnar.

Panelisté se mají dále zabývat přípravou zemí V4 na nástup čisté mobility, nutným rozvojem infrastruktury a vytvářením pobídek pro nákup vozidel s nulovými a nízkými emisemi. Výkonný ředitel AutoSAP Zdeněk Petzl k tomu řekl: „AutoSAP vítá a podporuje veškeré efektivní a ekonomicky realizovatelné aktivity vedoucí k co možná nejrychlejšímu snižování emisí v dopravě. Pro udržení konkurenceschopnosti českého automobilového průmyslu je ovšem třeba připomínat důležité souvislosti, jejichž opominutí by mohlo mít pro tuzemský autoprůmysl, o který se opírá česká ekonomika, nepříznivé následky.“
V současné době je automobilový průmysl v ČR ve znamenité kondici, loni tady bylo vyrobeno rekordních více než 1,4 milionu vozidel se spalovacími motory. Přechod k nízkoemisní mobilitě si vyžádá velké investice do automobilového průmyslu a bude znamenat změny v celém dodavatelském řetězci včetně zaměstnanosti. Neobejde se proto bez podpory národních vlád a úzké spolupráce státního a soukromého sektoru. V4 Automotive Summit: „Driving Competitiveness of V4 Countries bude v Praze 13. dubna 2018 a naváže na podobné setkání, které bylo loni na jaře v Bratislavě. Bude se konat v době, kdy se v Bruselu připravuje klíčová legislativa, která výrazně zpřísňuje emisní limity CO2 pro budoucí automobily.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě BibleTV

Podpořte BibleTV

Pomozte nám financovat realizaci a další rozvoj internetové televize BibleTV

Číslo účtu: 1725482339 / 0800

Přihlášení

Page generated in 1.3344 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál