Evangelizace a svědectví: 5. Evangelizace po krocích

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
Mt 25,35–40; 1K 3,1–3; 1Pt 2,2; J 6,54–66; Mt 16,13–17; L 8,4–15

Základní verš
„Mlékem jsem vás živil, pokrm jsem vám jíst nedával, protože jste jej nemohli snést – ani teď ještě nemůžete.“ (1K 3,2)

Při evangelizaci a svědectví je vždy důležité, abychom nejprve představili jednoduché pravdy evangelia. Evangelizace, která postupuje po jednotlivých krocích, vychází z předpokladu, že lidé se budou účastnit jednoho sborového programu za druhým, budou-li tyto programy následovat ve správném pořadí. Je však třeba počínat si správně, protože v opačném případě může být způsobeno více škody než užitku.
Z našeho základního verše je zřejmé, že Pavel znal situaci, kdy mohou být způsobeny škody, pokud se některé důrazy „přeženou“. Můžeme příjemci předat tolik složitých poznatků a v nesprávném pořadí, že ho buď zahltíme množstvím, nebo se mu nepodaří pochopit hloubku významu či nebude ochoten v osobním životě uplatnit to, co se naučil. Tak jako se miminka nejprve živí mlékem a postupně přecházejí na tuhou stravu, musí i křesťanská „nemluvňata“ dostávat duchovní potravu tak, aby se jejich vyvíjející se duchovní chápání mohlo přizpůsobit.
Tento týden budeme zkoumat, jak se evangelizační způsoby a programy během souvislé sborové misijní práce vzájemně prolínají, jak na sebe navazují a podporují se.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.5011 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál