Evangelizace a svědectví: 9. Vyslání do služby

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
Ex 18,13–26; Mt 7,17.18; Sk 6,1–8; J 4,36–38; Sk 15,36–40

Základní verš
„A jak mohou zvěstovat, nejsou-li posláni? Je přece psáno: ‚Jak vítaný je příchod těch, kteří zvěstují pokoj, kteří zvěstují dobré věci!‘“ (Ř 10,15)

Nestačí, abychom byli vyškoleni k evangelizačnímu dílu; musíme aktivně pracovat pro druhé.
Mnozí členové sborů jsou ochotni zúčastnit se seminářů o evangelizaci. Když se však vrátí do svého domovského sboru, nikdo se je již nesnaží zapojit do evangelizační práce. A tak mnohé sbory, které nejsou v oblasti evangelizace příliš aktivní, ani netuší, že mají ve svém středu připravené lidi. Tu a tam někteří z nich nabídnou své dary ke službě, ale po čase dospějí k závěru, že jsou buď nepotřební nebo nežádoucí. Nejzdařilejší způsob, jak potlačit zapojení členů do jakýchkoli sborových aktivit, je odepřít jim zapojení do oblastí, v nichž by mohli pracovat a pro něž jsou vybaveni. Každý místní sbor nese odpovědnost za to, aby odhalil, do jakých oblastí evangelizačních akcí sboru a jakým způsobem může každý jednotlivý člen přispět. Klíčové je najít prostor, kde by se všichni – kteří jsou ochotni – mohli uplatnit.
Tento týden se budeme zabývat vysíláním evangelizačních pracovníků a tím, jak maximální zapojení členů přispívá k celkové svornosti sboru a k duchovnímu i početnímu růstu.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.3857 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál