Evangelizace a svědectví: 12. Hodnocení evangelizace

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
2K 13,5–10; Žd 10,24.25; Dt 10,12.13; 1K 9,24.25; Zj 14,6.7

Základní verš
„Sami sebe prověřujte, přesvědčujte se, zda jste sami ve víře. Nepoznáváte sami na sobě, že je ve vás Ježíš Kristus? Pokud ne, pak jste ovšem selhali. “ (2K 13,5; B21)

Často se při hlásání evangelia spokojíme s minimálními výsledky, přestože bychom mohli dosáhnout mnohem silnějšího vlivu, kdybychom své předchozí svědecké a evangelizační úsilí zhodnotili a kdybychom dovolili, aby naše zjištění ovlivnila naše budoucí nasměrování a způsoby práce.
Někdy investujeme obrovské finanční částky do evangelizačních programů, které přinášejí minimální výsledky. Je však nutné dodat, že úplné výsledky jakéhokoli programu či akce ve skutečnosti neznáme, protože se můžeme zaměřit pouze na hmatatelné výsledky (jako je počet pokřtěných lidí) a netušíme, do jaké míry se podařilo „zasít semeno“ evangelia. Přesto je však nutné, abychom hodnotili – a to tak, že budeme posuzovat, ale přitom se vyvarujeme odsuzování.
Tento týden budeme uvažovat o hodnocení jako o biblickém principu a zkoumat, jaký význam má hodnocení jako nepřetržitě probíhající proces v životě dnešních sborů.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.2818 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál