Růst v Kristu: 7. Výzbroj vítězů

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012

Základní verš
„Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát.“ (Ef 6,13)

Hlavní myšlenka
Každý z nás je účastníkem velkého sporu. Proto je potřebné, aby každý věřící byl patřičně vyzbrojen.

Satan chce získat na svou stranu ty, kteří svůj život odevzdali Kristu. Před obrácením totiž všichni patřili do satanova „království“, byl jejich vládcem. Přestože se díky obrácení vymanili ze satanova panství, neznamená to, že úplně přišel o svou moc. Ďábel udělá vše pro to, aby podkopal a zničil víru Kristových následovníků a získal je opět na svou stranu. Používá pro to mnoho různých lživých triků, které Písmo popisuje jako „ďáblovy svody“ (Ef 6,11). Kdo je ale rozhodnutý zůstat věrný Pánu, toho od Krista nic neodtrhne – ani satanovy triky a podvody. (Je ovšem pravda, že nám ďábel může „zničit“ či poškodit náš život.)
V této lekci se budeme zabývat výzbrojí v boji se satanem. Naše jediná ochrana spočívá v tom, že si oblečeme celou Boží zbroj. Potřebujeme však pochopit podstatu této výzbroje. S ní totiž máme zajištěno vítězství, bez ní se však velmi lehce můžeme stát kořistí nepřítele.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.1627 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál