Růst v Kristu: 8. Církev slouží lidstvu

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012

Základní verš
„Doufám, že k tobě brzo přijdu. Ale píši ti to pro případ, že bych se opozdil, abys věděl, jak je třeba si počínat v Božím domě, jímž je církev živého Boha, sloup a opora pravdy.“ (1Tm 3,14.15)

Hlavní myšlenka
„Měli bychom si pamatovat, že církev – jakkoliv slabá a nedokonalá – je společenstvím na zemi, kterému Kristus věnuje největší starost.“ (2SM 396)

Mnoho věřících lidí má vůči církvi výhrady. Někteří dokonce mluví o „bezcírkevním křesťanství“ či „křesťanství bez příslušnosti k církvi“ (což si ale vlastně protiřečí). Další mají výhrady proti „organizovanému náboženství“. (Je ale lepší alternativou náboženství bez jakékoliv organizace? Může vůbec existovat?) V Bibli je však zcela jasně představeno, jaký význam církev má. Církev není otázkou volby či alternativou k něčemu jinému – podle Písma je důležitým prvkem v plánu spasení. Proto není divné, že satan na církev tak velmi útočí. Důvodem je to, že právě prostřednictvím církve přicházejí hříšníci do styku s Boží nabídkou spasení. Apoštol Pavel napsal, že církev je „Boží dům“, dokonce „sloup a opora pravdy“ (1Tm 3,15). Církev nevynalezli lidé, založil ji Bůh. Smyslem její existence je zvát hříšníky k setkání s Bohem a k navázání spásného vztahu s ním.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.2353 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál