Růst v Kristu: 10. Zákon a evangelium

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012

Základní verš
„Podle toho víme, že jsme ho (Ježíše Krista) poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.“ (1J 2,3.4)

Hlavní myšlenka
Boží morální zákon nám odhaluje náš hřích. Ukazuje, že potřebujeme Spasitele. Evangelium a zákon jsou proto neoddělitelné.

Základním bodem velkého sporu je Boží charakter a jeho zákon. Až tento spor bude ukončen, bude obhájen před celým vesmírem nejen Boží charakter, ale i jeho zákon. Než se tak stane (protože velký spor stále probíhá), jsme zmítáni mezi oběma stranami. To, na kterou stranu se přidáme, ukazuje, koho následujeme.
Bob Dylan to ve své písni vyjádřil takto: „Ať je to ďábel, nebo Hospodin, někomu budeš muset sloužit.“ Ti, kteří se rozhodli sloužit Bohu, to udělali z lásky. Váží si toho, co pro ně Bůh prostřednictvím Ježíše Krista učinil. Při křtu byli pochováni s Kristem. Rozhodli se opustit starý způsob života, zemřeli hříchu. Neslouží už svému předešlému otrokáři – hříchu, ale získali svobodu poslouchat Boha a jeho zákon.
V této lekci budeme hovořit o zákonu. Budeme hledat jeho smysl, cíl i souvislost s dobrou zprávou o Boží zachraňující milosti. Boží zákon nám pomáhá pochopit, co Boží milost v Kristu lidem nabízí.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.1717 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál