Růst v Kristu: 12. Poslední události

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012

Základní verš
„Proto čiňte pokání a obraťte se, aby byly smazány vaše hříchy a přišel čas Hospodinův, čas odpočinutí, kdy pošle Ježíše, Mesiáše, kterého vám určil. On zůstane v nebi až do chvíle, kdy bude všechno nové, jak o tom Bůh od věků mluvil ústy svých svatých proroků.“ (Sk 3,19–21)

Hlavní myšlenka
Pro ty, kteří důvěřují Ježíši, je biblické učení o Kristově službě v nebeské svatyni, jeho druhém příchodu a vzkříšení mrtvých poselstvím naděje.

V dějinách velkého sporu mezi dobrem a zlem je několik klíčových momentů. Jeho vyvrcholením však byl kříž, který je zárukou konečné porážky a zničení satana. Biblická proroctví však současně hovoří i o „době konce“ (Da 12,4.9). Je to období v dějinách spásy, které má svůj význam ve vztahu mezi Pánem a jeho lidem. Události období „doby konce“ se nazývají „eschatologické“ (týkající se „posledních událostí“).
V této lekci se budeme zabývat třemi událostmi, které se týkají doby konce a které významně zasahují do duchovního života lidí. Budeme uvažovat o Kristově službě v nebeské svatyni, o druhém příchodu Ježíše Krista a o vzkříšení těch, kteří zemřeli ve víře.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.6428 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál