Zázrak stvoření: 3. Dokončení stvoření

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 1/2013

Texty na tento týden
Gn 1,14–25; 2,1–3; Mk 2,27.28; Lv 23,3

Základní verš
„Sedmého dne dokončil Bůh své dílo, které konal; sedmého dne přestal konat veškeré své dílo.“ (Gn 2,2)

Lekce na tento týden shrnuje stručný biblický popis posledních tří dnů stvoření a sobotního odpočinku. Nachází se v Gn 1,14–2,3. Zmiňuje se však o něm i několik dalších míst v Bibli. Při studiu budeme odhalovat, jak Bůh postupně naplňoval to, co předchozí tři dny tvořil.
Jedním z nejzajímavějších aspektů popisu stvoření je jeho rozdělení na jednotlivé dny. Proč se Bůh rozhodl utvořit sedmidenní cyklus, který nazýváme týdnem? Písmo nám nedává přímou odpověď, přesto však můžeme najít několik náznaků. Možná nejdůležitějším je samotná sobota – čas oddělený pro společenství Boha a lidí. Zdá se, že Bůh ustanovil týden proto, aby vymezil čas, který je určen pro práci, a čas, v němž si budeme připomínat a prožívat náš vztah s Bohem. Sobota nám tedy má pomoci znovu si oživovat přesvědčení, že Bůh se o nás stará a my jsme na něm v těch nejdůležitějších věcech zcela závislí.
Popis stvoření nám ukazuje, že už před stvořením bylo vše pečlivě naplánováno, vše mělo svůj smysl a cíl. Nebylo ponecháno žádné místo pro náhodu.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Page generated in 1.9915 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál