Zázrak stvoření: 4. Stvoření a Bible

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 1/2013

Texty na tento týden
Gn 2,4; Mt 19,4–6; Ž 8,4–7; Jb 42,1–4; Iz 45,18; Sk 17,22–28

Základní verš
„Tu jsem viděl jiného anděla, jak letí středem nebeské klenby, aby zvěstoval věčné evangelium obyvatelům země, každé rase, kmeni, jazyku i národu. Volal mocným hlasem: ‚Bojte se Boha a vzdejte mu čest, neboť nastala hodina jeho soudu; poklekněte před tím, kdo učinil nebe, zemi, moře i prameny vod.‘“ (Zj 14,6.7)

Začátek knihy Genesis tvoří základ pro další biblické texty, které odkazují na stvoření. Některé z těchto odkazů jsou přímé, jiné existují ve formě náznaků. Tyto nepřímé odkazy často opakují některá slova nebo myšlenky – bez doslovného citování textu. Příkladem může být 2K 4,6: „Neboť Bůh, který řekl ‚ze tmy ať zazáří světlo‘, osvítil naše srdce, aby nám dal poznat světlo své slávy ve tváři Kristově.“ Přímá zmínka o stvoření je například v Žd 4,4: „O sedmém dni je přece v Písmu řečeno: ‚I odpočinul Bůh sedmého dne od všeho svého díla.‘“ Zde je citován text z Gn 2,2.
Tento týden se zaměříme na různé zmínky o stvoření, které odkazují na záznam v knize Genesis a naznačují, že i ostatní bibličtí autoři chápali popis stvoření doslovně.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Page generated in 1.2668 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál