Zázrak stvoření: 6. Stvoření a pád do hříchu

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 1/2013

Texty na tento týden
Gn 3,1–6.14.15; J 8,44; Zj 12,9; 14,6.7

Základní verš
„Mezi tebe a ženu položím nepřátelství, i mezi símě tvé a símě její. Ono ti rozdrtí hlavu a ty jemu rozdrtíš patu.“ (Gn 3,15)

Americký komik Flip Wilson ve svém televizním pořadu vystupoval v dvojroli. Hrál nejen podivného kazatele, ale i jeho manželku Geraldínu. V jednom z „monologů“ se kazatel rozhněval na svou ženu, když přišla domů v drahých šatech. Geraldína na svou obranu uvedla: „Ďábel mě navedl, abych si ten kostým koupila! Nechtěla jsem to udělat. To on mi řekl, abych šla do obchodu. To on mě přinutil vypsat šek.“
Přestože tato scénka vyznívá komicky, realita už tak zábavná není. Náš svět a zlo, které v něm existuje, dokazují, že satan není zábavná postava. K smíchu jsme spíš my, když se snažíme zodpovědnost za své činy přenést na někoho jiného. Někteří lidé odsunují ďábla do království pověr, mýtů a pohádek, neberou ho vážně. Písmo však jasně říká, že přestože je satan poražený nepřítel (Zj 12,12; 1J 3,8), žije na zemi a snaží se způsobit co nejvíce chaosu, zla a utrpení.
Tento týden se budeme zabývat pádem člověka do hříchu – a čemu se z něj můžeme naučit. Budeme se ptát, jak si můžeme přisvojit vítězství, které nám Kristus daroval.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Page generated in 1.5383 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál