Radim Passer: Ježíš, zachránce světa (3/26) - Návrat Krále králů


Radim Passer: Ježíš, zachránce světa (3/26) - Návrat Krále králů

Cyklus přednášek s názvem Ježíš: zachránce světa. Znáš Ho? proběhl na podzim 2012 v křesťanském SPOLEČENSKÉM CENTRU BETHANY v Praze. Přednášejícím byl významný český developer a zakladatel křesťanského sdružení Maranatha Radim Passer. Cyklus 26-ti přednášek přibližuje Bibli a nejdůležitější témata, kterým se Bible věnuje. Přibližuje zejména osobu Pána Ježíše. Zaposlouchejte se do zajímavých přednášek, které vás mohou povzbudit, posilnit, ale také zajímavě inspirovat... :-)

3. Návrat Krále králů
Jak rozeznat příchod skutečného a falešného Krista?

Jan 3,16 „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.“

Konec světa je mnohými lidmi představován jako apokalypsa, událost, jejímž výsledkem je zničená Země bez známek života. Bible však nabízí jiný, mnohem nadějnější, pohled na konec dějin této Země. A tím je druhý příchod Ježíše Krista. Druhý příchod Ježíše byl nadějí v utrpení i těžkostech nejen pro apoštoly a pro reformátory v minulosti, ale je i dnes pro věřící na celém světě. Podle apoštolových slov čekáme na „…blažené splnění naděje a příchod slávy velikého Boha a našeho Spasitele Ježíše Krista.“ (Titovi 2,13)
Z vězení Pavel krátce před popravou shrnul svůj život takto: „Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval. Nyní je pro mne připraven vavřín spravedlnosti, který mi dá v onen den Pán, ten spravedlivý soudce. A nejen mně, nýbrž všem, kdo s láskou vyhlížejí jeho příchod.“ (2. Timoteovi 4,7-8) Ježíš varoval před napodobeninami a podvody týkajícími se jeho druhého příchodu: „Mějte se na pozoru, aby vás někdo nesvedl. Neboť mnozí přijdou v mém jménu a budou říkat, já jsem Mesiáš‘ a svedou mnohé. Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ (Matouš 24,4-5.26) „… falešní apoštolové, nepoctiví dělníci, přestrojení za apoštoly Kristovy. A není divu, vždyť sám satan se převléká za anděla světla.“ (2. Korintským 11,13)

Biblická charakteristika Ježíšova druhého příchodu:
• Přijde osobně a všichni ho uvidí (Jan 14,1-3; Skutky 1,9-11; Matouš 24,27; Zjevení 1,7; Lukáš 21,27)
• Přijde v Boží slávě, se zástupci celého vesmíru (Matouš 25,31; 24,31)
• Všichni ho uslyší, mrtví věřící ožijí (1. Tesalonickým 4,13-18)
• Živí věřící budou proměněni (1. Korintským 15,51-52)
• Nevěřící bezbožní budou chtít zemřít (Zjevení 6,16-17; Matouš 24,30)

Nikdo z lidí ani andělů nezná přesné datum a hodinu Kristova příchodu (Matouš 24,36).
Ježíš řekl, že přijde brzy (Zjevení 3,11).
Ti, kteří přijali Ježíše a jeho záchranu, během jeho příchodu řeknou: „…Hle, to je náš Bůh. V něho jsme skládali naději a on nás spasil.“ (Izajáš 25,9)
Ježíš jim odpoví: „...Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa.“ (Matouš 25,34)

 


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.2681 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál