Záblesky Boha: 12. Romantický Bůh

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
Gn 2,21–25; Ex 20,5; Iz 43,4; 62,5; Píseň písní; J 2,1–11

Základní verš
Hospodin se mi ukázal zdaleka: „Miloval jsem tě odvěkou láskou, proto jsem ti tak trpělivě prokazoval milosrdenství.“ (Jr 31,3)

Hlavní myšlenka
Jak máme rozumět tomu, že Bůh je Bohem milujícím?

Láska je jednou z nejčastěji uváděných charakteristik Boha. Je pravda, že Boží lásku nedokážeme nikdy docenit ani nemůžeme vyčerpat její hloubku. Ale existuje jeden aspekt jeho hluboké lásky, o kterém se téměř vůbec nemluví. Bůh je romantik.
Abychom tomu správně porozuměli, potřebujeme si připomenout časové rozpětí, které je uvedeno v Bibli. Bible se zabývá tisíciletími lidských dějin, od prvního dne tohoto světa až po jeho poslední den, kdy bude Země obnovena. Podobně jako ostatní knihy dějin, i Bible zaznamenává zprávy o různých panovnících, o válkách a bitevních strategiích i o politických intrikách.
Ani Bible nezaznamenává všechny události. Nenacházíme v ní vyčerpávající historický záznam o širokém časovém záběru, který pokrývá. Mnoho událostí je vynechaných. Je zajímavé, že Bůh do tohoto soupisu dějinných událostí zahrnul i něžný příběh lásky. Otázkou je, proč Bůh chtěl, aby byly tyto romantické příběhy zaznamenány v knize o dějinách. Dozvídáme se z nich něco o podstatě Boha a o tom, jak se dívá na příběhy lásky? Tento týden si odpovíme na to, proč jsou tyto příběhy zahrnuty v Bibli a co se z nich můžeme naučit.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.1588 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál