Záblesky Boha: 13. Bůh naděje

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
2Pt 3,1–10; J 14,2.3; Da 2,44; Žd 9,28; Zj 6,9–11; L 12,42–48

Základní verš
Hle, přijdu brzo, a má odplata se mnou; odplatím každému podle toho, jak jednal. (Zj 22,12)

Hlavní myšlenka
Kdy se Ježíš vrátí? Kdo to ví? V jistém smyslu to není to nejdůležitější. Důležité je, že můžeme mít jistotu v jeho návrat.

Na konci 90. let minulého století probíhalo mnoho diskuzí o tom, zda svět přežije rok 2000. Rok 2000 přišel a odešel. Někteří správně poukazovali na to, že skutečným začátkem nového tisíciletí je až rok 2001.
Svět však neskončil. Stále jsme tady. Jako adventisté sedmého dne věříme, že Ježíšův příchod se blíží. Podobně věří i jiní křesťané, ačkoli pro mnohé to s druhým příchodem není až tak horké. Ve zprávách dokonce i sekulární reportéři někdy upozorňují na to, že svět se blíží k velké krizi, ať už politické, ekologické, ekonomické či vojenské. Nemusíme být odborníky na výklad biblických proroctví o době konce, abychom viděli, že svět se potácí na okraji propasti.
Nic z toho by nás nemělo překvapit. Vždyť téměř každé proroctví, které popisuje poslední období dějin, předpovídá pro svět před druhým příchodem katastrofický scénář. Není překvapením, že to je svět, ve kterém právě teď žijeme. Kdy se Ježíš vrátí? Nevíme. Víme však, že se vrátí. A to je to, na čem záleží.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.2487 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál