Evangelizace a svědectví: 13. Trvalá služba

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012

Texty na tento týden
J 4,7–30; 1J 1,5–10; 2Tm 2,1–7; 2K 5,18–20; Žd 10,24.25

Základní verš
„Čemu se podobá Boží království a k čemu je přirovnám? Je jako hořčičné zrno, které člověk zasel do své zahrady; vyrostlo, je z něho veliký strom a ptáci se uhnízdili v jeho větvích.“ (L 13,18.19)

Možná už jste slyšeli, jak někdo řekl (anebo jste to dokonce řekli vy sami): Já už jsem si své odpracoval; teď dám prostor mladším. Nebo: Už jsem vedoucím evangelizace celá léta, ať to teď převezme někdo nový.
V jistém smyslu jsou takové výroky pochopitelné. Lidé stárnou, někdy mají zdravotní problémy anebo jim v tom, aby i nadále pracovali ve sborových služebnostech, brání jiné životní okolnosti. Jindy lidé prostě „vyhoří“ a potřebují si odpočinout. Někteří se také mohou domnívat, že Pán chce, aby plnili jeho vůli v jiných oblastech sborové práce.
Existuje však velký rozdíl mezi tím, zda změníme zaměření své služby, nebo zda přestaneme sloužit úplně; dokud dýcháme, měli bychom – ať už s větší či menší výkonností – pokračovat ve službě. Tento týden se zaměříme na potřebu trvalého zapojení do svědecké a evangelizační služby. Ať už je naše role ve sboru jakákoli, vždy budeme mít příležitosti ke službě.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.3156 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál