Sobotní škola: Evangelizace a svědectví: 13. Trvalá služba


Evangelizace a svědectví: 13. Trvalá služba

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 2/2012


Texty na tento týden
J 4,7–30; 1J 1,5–10; 2Tm 2,1–7; 2K 5,18–20; Žd 10,24.25

Základní verš
„Čemu se podobá Boží království a k čemu je přirovnám? Je jako hořčičné zrno, které člověk zasel do své zahrady; vyrostlo, je z něho veliký strom a ptáci se uhnízdili v jeho větvích.“ (L 13,18.19)

Možná už jste slyšeli, jak někdo řekl (anebo jste to dokonce řekli vy sami): Já už jsem si své odpracoval; teď dám prostor mladším. Nebo: Už jsem vedoucím evangelizace celá léta, ať to teď převezme někdo nový.
V jistém smyslu jsou takové výroky pochopitelné. Lidé stárnou, někdy mají zdravotní problémy anebo jim v tom, aby i nadále pracovali ve sborových služebnostech, brání jiné životní okolnosti. Jindy lidé prostě „vyhoří“ a potřebují si odpočinout. Někteří se také mohou domnívat, že Pán chce, aby plnili jeho vůli v jiných oblastech sborové práce.
Existuje však velký rozdíl mezi tím, zda změníme zaměření své služby, nebo zda přestaneme sloužit úplně; dokud dýcháme, měli bychom – ať už s větší či menší výkonností – pokračovat ve službě. Tento týden se zaměříme na potřebu trvalého zapojení do svědecké a evangelizační služby. Ať už je naše role ve sboru jakákoli, vždy budeme mít příležitosti ke službě.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.0042 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál