Růst v Kristu: 5. Růst v Kristu

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012

Základní verš
„S Kristem jste byli ve křtu pohřbeni a spolu s ním také vzkříšeni vírou v Boha, jenž ho svou mocí vzkřísil z mrtvých. Když jste ještě byli mrtvi ve svých vinách a duchovně neobřezáni, probudil nás k životu spolu s ním a všechny viny nám odpustil. Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám, a zcela jej zrušil tím, že jej přibil na kříž. Tak odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství.“ (Ko 2,12–15)

Hlavní myšlenka
Vítězství Ježíše Krista na kříži určuje rozsah vítězství, kterého může křesťan dosáhnout.

Na 58. zasedání Generální konference církve adventistů v roce 2005 byl schválen další základní věroučný výrok, který nese název „Růst v Kristu“. Tento výrok se dotýká několika důležitých důrazů: Protože Ježíš porazil satanské síly a mocnosti zla, můžeme i my prostřednictvím Krista nad těmito silami v našem životě vítězit. Aby se však tato vítězství stala v našem životě osobní zkušeností, je potřeba splnit několik podmínek.
V následujících třech lekcích budeme uvažovat nad tímto tématem. Soustředíme se na vítězství, které pro nás Ježíš vybojoval na kříži. Svým vítězstvím – nejen nad hříchem, ale i nad všemi silami, které působí proti Bohu i člověku – nám Kristus přinesl spasení.
Pokud budeme chápat, co pro nás Ježíš Kristus udělal, budeme si moci lépe uvědomit, co už nyní – v tomto životě – můžeme získat. Jeho vítězství může být i naším vítězstvím – pokud o to budeme stát. Ježíš k nám přichází a přináší nám nabídku záchrany. Je jen na nás, zda ji přijmeme.

Více informací

Kompletní lekci na tento týden naleznete níže v příslušné části Ke stažení :-)

Ke stažení

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.2351 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál