Růst v Kristu: 5. Růst v Kristu


Růst v Kristu: 5. Růst v Kristu

Průvodce studiem Bible Církve adventistů sedmého dne - 4/2012


Základní verš
„S Kristem jste byli ve křtu pohřbeni a spolu s ním také vzkříšeni vírou v Boha, jenž ho svou mocí vzkřísil z mrtvých. Když jste ještě byli mrtvi ve svých vinách a duchovně neobřezáni, probudil nás k životu spolu s ním a všechny viny nám odpustil. Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám, a zcela jej zrušil tím, že jej přibil na kříž. Tak odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství.“ (Ko 2,12–15)

Hlavní myšlenka
Vítězství Ježíše Krista na kříži určuje rozsah vítězství, kterého může křesťan dosáhnout.

Na 58. zasedání Generální konference církve adventistů v roce 2005 byl schválen další základní věroučný výrok, který nese název „Růst v Kristu“. Tento výrok se dotýká několika důležitých důrazů: Protože Ježíš porazil satanské síly a mocnosti zla, můžeme i my prostřednictvím Krista nad těmito silami v našem životě vítězit. Aby se však tato vítězství stala v našem životě osobní zkušeností, je potřeba splnit několik podmínek.
V následujících třech lekcích budeme uvažovat nad tímto tématem. Soustředíme se na vítězství, které pro nás Ježíš vybojoval na kříži. Svým vítězstvím – nejen nad hříchem, ale i nad všemi silami, které působí proti Bohu i člověku – nám Kristus přinesl spasení.
Pokud budeme chápat, co pro nás Ježíš Kristus udělal, budeme si moci lépe uvědomit, co už nyní – v tomto životě – můžeme získat. Jeho vítězství může být i naším vítězstvím – pokud o to budeme stát. Ježíš k nám přichází a přináší nám nabídku záchrany. Je jen na nás, zda ji přijmeme.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen
Page generated in 1.6759 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál