Pokorné přijetí nebeské moudrosti

List Jakubův

Základní text
„Pokořte se před Pánem, a on vás povýší.“ (Jk 4,10)

Osobní studium
V mnoha středních a větších firmách a podnicích je možné rozeznat tzv. „nezdravou manažerskou mentalitu“. Tento postoj se vyznačuje tím, že pracovníci za každou cenu uplatňují nárok na to, čeho ještě nedosáhli – větší respekt, vyšší plat, výhodnější postavení apod. Tento nezdravý způsob myšlení narůstá, čím více se dotyčný člověk snaží prorazit. Takový člověk lichotí svým nadřízeným a dokáže v rámci soupeření podrazit či pomluvit své spolupracovníky. Základním rysem tohoto způsobu myšlení je egoizmus.
Hodí se pro něj přirovnání, že má „ostré lokty“. Bylo by krásné, kdyby se tato sobecká rivalita týkala pouze světských organizací a ne církve, která je založena na jiných principech. Písmo však ukazuje, že často tato světská „moudrost“ působí i mezi věřícími.

Zdroj informací

Sobotní škola Církve adventistů sedmého dne

Autor Sobotní školy

Clinton Wahlen je zástupcem ředitele Biblického badatelského institutu Generální konference. Zaměřuje se na Nový zákon a jeho vztah k starověkému judaizmu. Ač pochází z USA, žil a pracoval v Rusku, na Novém Zélandu, v Anglii a na Filipínách. S manželkou Ginou, která pracuje v organizaci Adventist Mission, mají dvě děti.

Page generated in 1.3377 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál