Prof. Dr. Walter Veith - Kde jsme ztratili křídla

Země v prostoru a čase

Zhlédnuto: 4125x

Informace o akci

Kde jsme ztratili křídla - cyklus přednášek Prof. Dr. Waltera Veitha, který je mezinárodně uznávaný vědec. 1. část - Země v prostoru a čase (Otázka původu vesmíru a Země).
Úvodní přednáškový večer je věnován otázce, o které se vedou nemalé spory: „Jak starý je vesmír a naše planeta, kdy, jak a proč jsme začali existovat?“. Je představena teorie tzv. Velkého Třesku a následně diskutována její slučitelnost s novými objevy fyziky a astronomie. V druhé části přednášky vás čeká multimediální prezentace, ve které bude představen katastrofický model tzv. geologického sloupce, který se využívá mimo jiné i k datování fosilních nálezů. Jsou podrobně diskutovány také důkazy o procesech rychlého usazování geologických vrstev, důkazy o tvorbě kaňonů a jejich význam pro určování stáří Země.

Prof. Dr. Walter Veith pravidelně přednáší v mnoha zemích Afriky, Evropy, Ameriky a Austrálie. Je také autorem několika knih, např. velmi kvalitní knihy Genesis konflikt (v ČR a SR vydalo občanské sdružení Maranatha).
V letech 1979–1986 přednášel prof. Dr. Walter J. Veith zoologii na univerzitě ve městě Stellenbosch. V té době obohatil evoluční teorii několika ­významnými objevy. V roce 1988 byl pozván jako host na univerzitu Loma Linda v USA. Zde spolu s dalšími předními světovými geology přispěl k řešení důležitých otázek týkajících se evoluce a stvoření. V současné době je profesorem zoologie na univerzitě Západního Kapska (JAR) a zároveň vykonává funkci poradce vlády Jihoafrické republiky pro výzkum výživy, zdraví a kvality potravin. Profesor Veith byl jedním ze zakladatelů Institute for Creation Research (Institut pro výzkum stvoření).

Prof. Dr. Veith již několikrát navštívil Českou republiku, naposledy před rokem. V průběhu své návštěvy v roce 2007 přišel mj. zmapovat situaci za účelem natočení filmového dokumentu o Janu Husovi a dalších českých reformátorech, který připravuje misijní organizace Amazing Discoveries (Překvapivé objevy).

Termín konání

24. října 2009

Místo konání

Kongresové centrum Praha
5. května 1640/65
Praha 4

Soubory ke stažení

Video typu MP4 (kvalita: 240p, velikost: 233 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 360p, velikost: 442 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 480p, velikost: 1139 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 576p DV, velikost: 2048 MB) pouze pro členy Klubu přátel Bible
Audio typu MP3 (kvalita: střední, velikost: 90 MB)

Fotogalerie

Zobrazit celou fotogalerii

Další části

Země v prostoru a čase
Celosvětová potopa
Spor o fosílie
Království savců
Tajemství genů
Původ degenerace
Historie ukrytá v kamenech
Setkání s Prof. Dr. Waltrem Veithem

Poděkování

Děkujeme občanskému sdružení Maranatha za poskytnutí záznamu přednášek.

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě BibleTV

Další části

Související

Havířovská nota 201114. května 2011

Havířovská nota 2011

Flétnový kvartet20. března 2011

Flétnový kvartet

Důkaz1. května 2011

Důkaz

Podpořte BibleTV

Pomozte nám financovat realizaci a další rozvoj internetové televize BibleTV

Číslo účtu: 1725482339 / 0800

Přihlášení

Page generated in 1.3364 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál